Üniversal hız sabitleyici
Nasıl çalışmaktadır?
Aracınızın gaz pedalı elektronik tip ise üniversal tip hız sabitleyici uygulanabilmektedir. Yani hız, fren bilgisi, debriyaj bilgisi, RPM devir bilgisi, OBD2 soketinden alınmaktadır. Böylelikle
- Set – tuşuna her basışta 2km\h hız azaltma,
- Set + tuşuna her basışta 2km\h hız arttırma
- Hafızaya alınmış hızı tekrar çağırma,
- Hız sabitleme iptal etme,
- Frene basıldığında bekleme konumuna alınması / iptali,
- Manuel vitesli araçlarda vites değişimi için 4 saniye süre tanıyarak hız sabitleme kaldığı yerden devam etmesi,
- Tek tuş ile spor / konfor / eko sürüş modlarını değiştirme
- Otomatik vitesli araçlarda yokuşa geldiğinde ve vites düşme ihtiyacı olduğunda vites düşer düzlüğe geldiğinde vites yükseltme gibi işlemleri orjinal sistemden farksız bir şekilde yapılmaktadır.
Montaj şekli nasıl?
Hız sabitleme modülü + gaz pedalı kablosu + OBD soketi + tuş takımı ana parçalarından oluşmaktadır. Montajı yapılacak olan sistem için bir kaç alternatif bulunmaktadır. Hız sabitleme kolu, direksiyon tuş takımı yada kablosuz kumanda ile kullanılabilmektedir.
Hız sabitleyiciyi devreye alma ve devre dışı bırakma nasıl?
Hız sabitleyici devreye alındığında montajı yapılacak olan hız sabitleme sembollü uyarı ışığı beyaz renk ile yanacak ve hızı sabitlediğinizde ise yeşil renge dönecektir. Fren pedalına bastığınız anda hız sabitleme sistemi devre dışı kalmaktadır. Eğer araç manuel vites ise debriyaj değişiminde hız sabitleme devre dışı kalmayacaktır sadece vites değişimi 4 saniyeden fazla sürer ise hız sabitleme devre dışı kalacaktır. Böylelikle hız sabitleme sistemini devre dışı bırakmadan yokuşlarda vites küçültüp yada yokuş bitiminde vites yükseltebileceksiniz.
Montaj süresi ne kadar?
Montaj süresi araç modeline göre 30 dakika ile 2 saat arasında bir zaman almaktadır.